lunch: donderdag t/m zondag vanaf 12.30 uur.
Diner: maandag t/m zondag vanaf 17.00 uur
op aanvraag gaan wij eerder open
Oplaadpunt

Bereidingsadvies:

 

Voorgerechten

  • Huisgerookte Fjord zalm

-        Zalm

-        Piccallily

-        Sesampretzel

-        Panna cotta van mierikswortel

Haal de zalm uit de verpakking en leg deze op een bord. Verdeel de piccallily over het geheel. Serveer vervolgens de panna cotta links onder de zalm. Leg tot slot de sesampretzel op de zalm.

  • Langzaam gegaarde ibericolende

-        Ibericolende

-        Olijvendressing

-        Gemarineerde bundelzwam

-        Pesto

-        Kletskop van rozemarijn

Haal de ibericolende uit de verpakking en leg deze op een bord. Verdeel de olijvendressing over de iberico. Serveer vervolgens de gemarineerde bundelzwam links onder de iberico. Leg de kletskop van rozemarijn op de iberico. Verveel tot slot de pesto naar smaak over het geheel.

  • Mexicaanse salade met zwarte boontjes.

-        Mexicaanse salade

-        Tortilla

-        Kletskop van Parmezaanse kaas

Haal de tortilla uit de verpakking en leg deze op een bord. Verdeel Mexicaanse salade over de tortilla. Leg tot slot de kletskop van Parmezaanse kaas op de salade.

 

 

Hoofdgerechten

  • Geconfijte eendenbout

-        Eendenbout

-        Saus van hoi-sin

-        Aardappel en groenten garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de eendenbout en de aardappel en groenten garnituur uit de verpakking. Leg de eendenbout in een ovenschaal of op een ovenplaat en bak deze 12 minuten in de oven. Leg na 4 minuten de aardappel en groenten garnituur bij de eendenbout in de oven en bak deze de resterende 8 minuten mee. Verwarm in de tussentijd de saus in een pannetje tegen de kook aan. Haal vervolgens de eendenbout, de aardappel en groenten garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Schenk tot slot de saus om de eendenbout heen.

  • Vis van de dag

-        Vis van de dag

-        Saus

-        Aardappel en groenten garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de vis, en de aardappel en groenten garnituur in een ovenschaal of op een ovenplaat en bak deze 8 minuten in de oven. Verwarm in de tussentijd de saus in een pannetje tegen de kook aan. Haal vervolgens de vis, de aardappel en groenten garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Schenk tot slot de saus om de vis heen.

  • Pastei van paddenstoelen

-        Pastei

-        Saus van munster kaas

-        Aardappel en groenten garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het pasteitje in een ovenschaal of op een ovenplaat en bak deze 10 minuten in de oven. Leg na 2 minuten de aardappel en groenten garnituur bij het pasteitje in de oven en bak deze de resterende 8 minuten mee. Verwarm in de tussentijd de saus in een pannetje tegen de kook aan. Haal vervolgens het pasteitje, de aardappel en groenten garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Schenk tot slot de saus om het pasteitje heen.

 

Nagerechten

  • Macaron van mango

-        Macaron

-        Panna cotta van mango

-        Kokosbavarois

-        Mangokaviaar

-        Merenque met basilicum

Haal de macaron, de panna cotta, de bavarois, de kaviaar en de merenque uit de verpakking.

  • Hollandse kaasterrine

-        Kaasterrine

-        Vijgencompote

-        Krentenbolletje

Haal de kaasterrine, de vijgencompote en het krentenbolletje uit de verpakking.

Voor beide nagerechten pakt u een bord. Vervolgens maakt u, uw eigen creatieve creatie. Maak tot slot een foto en deel het met ons op Instagram en/of Facebook. #hetprentenkabinet

 

Het Prentenkabinet
Kloksteeg 25
2311 SK Leiden
071 - 5126666
06-46023426
info@prentenkabinet.nl